Achillova šlacha

Dobrý den. Mám 10 týdnů od operace utržené achillovky. Rehabilitace už jsem dokončil, doktor mě řekl, že šlacha srůstá 6 týdnů a že teď už se s ní při běžné chůzi nemůže nic stát. Měl pravdu??

Odpověď odborníka:

Záleží na stavu tkáně šlachy, na lokálním nálezu, na tvaru přerušení šlachy,an provedeném sešití ruptury a také následné šetrné a rehabilitaci se zvětšující se zátěží. Plná zátěž je vhodná po 3 měsících od ošetření do té doby postupně zátěž zvyšovat.Sport nejdřívě po 6 ti měsících.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: