Achillova šlacha

Dobrý den. 8.6.2012 jsem byl na operaci utržené achillovky. Dnes už chodím do práce. Při chůzi kulhám, neodrazím se od špičky nohy. V sedě nohu na špičku dám a i ji tam udržím. Ve stoje mi to dělá problémy. Noha i občas nateče. Čím je to vše způsobeno?

Odpověď odborníka:

Sval a končetina reagují na provedený úraz, bez úrazu by tento stav nenastal, končetina je dosud na běžnou zátěž nezvyklá. Rehabilitace by byla i dnes na místě. Šlacha by se měla od plného zatížení šetřit po dobu 3 měsíců. Teprve po 6 měsících plná zátěž se všemi pohyby a po roce většinou pacient teprve o úrazu nic neví, nic nepociťuje. Jinak je vhodné s potížemi vyhledat svého operatéra a poradit se s ním, příápadně provést i diagnostické UZ vyšetření. Podle nálezu případná léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: