Achillova šlacha

Dobrý den. Dne 8.6.2012 jsem byl na operai utržené achillovky. Dnes již na rehabilitace nechodím, chodím už do práce. Noha mě stále otíká v kotníkách a občas i zabolí lýtko nebo spodek paty. Při chůzi kulhám, došlapuji hodně na patu a neodrazím se od špičky nohy. Prsty ohybám velmi málo, a proto mám slabší odraz. Co by jste mě doporučil, abych mohl více ohýbat ty prsty a měl silnější odraz?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud potéíže po 3 a půl měsícxi ještě jsou je třeba stav zhodnotit a to nejspíše na rehabilitzaci. Podle potřeby tam ještě léčbbu prodloužit. Při chůzi by byl vhodný elastický obvaz od prstů po koleno, který se v klidu sejme. Stav se upravuje většinou pon 6 měsících od operace. Cvičit doma, při odpočinku končetinu do zvýšené polohy na několik polštářů je vhodné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: