Achillova šlacha - je možné ji znovu přetrhnout?

Mám 7 týdnů od úplného utržení achillovky. Noha mě nebolí, došlapu pouze s jednou berlou v ortéze Vacoped. Začínám rehabilitace. Mám docela strach, aby se achillovka znovu neutrhla. Jaká je pravděpodobnost znovu utržení?

Odpověď odborníka:

Pravděpodobnost opětného roztržení je malá, je třeba ale postupně zatěžovat, řídit se pokyny fyzioterapeuta a svého lékaře. Plné zhojení šlachy i v nejlepším případě je třeba očekávat až po půl roce.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: