Achillova šlacha pravděpodobné nataženi´

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že jsem si při skoku do bazénu natáhla achillovku, bolí mě když došlápnu a když ji natáhnu, co bych měla prosím dělat? Děkuji předem

Odpověď odborníka:

Poskytla jste příliš málo informací o charakteru poranění. Natažení až natržení je i v mladém věku možné. Hlezno vyžaduje klid, chladné obklady a znehybnění většinou měkkou ortézou. Co vyžaduje ale na prvním místě je klinické vyšetření chirurgem a podle nálezu vyšetření i diagnostickým ultrazvukem k vyloučení narušení celistvosti šlachy. Podle všech výsledků potom další postup. Zajdětete si ještě dnes na chirurgickou ambulanci k vyšetření a ošetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x