Achylova pata

může mít vliv nízká pata kopačky na zánět achylovy paty? syn vyměnil zn. kopaček a od té doby má s achylovkou problémy, které se těžko léčí. hraje profesionálně. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Odpověď není jednoduchá. T.zv. zánět Achilovy šlachy jak píšete má mnoho příčin. Dosti řasto je to opakovaná traumatisace a drobné poruchy celistvosti A. šlachy, které k těmto stavům vedou. V tom směru změna kopačky v závislosti i na charakteru a intensitě sportu může hrát určitou úlohu. Stav je nutno hodnotit spolu se sportovním lékařem klubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: