Achylovka

kdyz obuji botu a jdu tak me strasne píchá v achylovce , v nemocnici mi rekli jen rehabky a tejpy si koupit . chci se zeptat co mam delat kdyz pomalu v botě nedojdu ani 20 metru ?

Odpověď odborníka:

Je třeba na ortopedii provést vyšetření Achillovy šlachy, provedení vyšetření její celistvosti diagnostickým ultrazvukem. Časté po přetížení jsou ale úponové bolesti v místě přechodu šlacha, patní kost. Tendinozy a entezopatie. Zde je vhodná pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci, vhodné někdy i rtg ozáření, léčba tzv. rázovou volnou, při přetrvávajících bolestech i znehybnění hlezna sádrovým obvazem nebo ortézou. První je omezení zátěže, sportování, nejméně na 3 týdny. Jinak vhodné postupy, viz výše, doporučí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: