Acl kolene

Dobry den pane doktore mam na vas dotaz sem 14 dni po operaci kolene byl mi vyoperovan predni krizovy vaz poslu vam lekarskou zpravu spise mam dotaz mel sem uraz na sachze delam razice dulnich del a chci se vas zeptat jestli vubec muzu vykonavat tuhle profesi je to zezka narocna prace po nerovnyxh terenech stezkou zatezi jak na nohy zak na telo mam stoho vcelku obavy chtel bych slyset vas nazor 3 oetopedi mi rekli ze nebudu moc vykonavat tuhlu profesi jiny mi rek za mesic do prace zak sam newim.premyslel sem aji o plastice ale o tom ortoped nechtel slyset.dekuji za vas nazor a a prikladam propousteci zpravu z nemocnice.dekuji

Odpověď odborníka:

V diagnoze je uvedeno přerušení celého předního zkříženého vazu, ale v popisu není jasno, zda byl odstraněna t.zv. polovolná část předního zkříženého vazu. Výraz polovolný vaz je neobvyklý. V tomto měru je třeba učinit na operatéra dotaz, zda byl přední zkřížený vaz přerušen celý nebo jen jeho část. Podstatou vykonávání jakékoliv činnosti v souvislosti s kolenem je jeho stabilita nebo nestabilita. I po přerušení celéhoho průměru vazu nemusí být koleno vysloveně nestabilní a zvláště s pomocí polotuhé ortézy kolena je možno náročnější pracovní činnost vykonávat. Pokud by ale koleno bylo nepevné, nestabilní , možnost vykonávání náročné fyzické práce, kde je pevné koleno předpokladem je velmi sporné. V tomto směru ale stav musí posudit opěratér, váš praktický lékař s posudkovým lékařem na základě podrobné dokumentace a vyšetření kolenního kloubu.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: