Acylpyrin a ostatní léky

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli může babičče (82let) škodit občasné podání acylpyrinu. Léčí se na silný revmatismus a srdeční aritmii spojenou se srdeční slabostí. Její léky:Ramil, Godasal, Milurit, Helicid, Tramundin, Prednison, Furoreze. Babička totiž občas acylpyrin vyžadují. Děkuji Vám, s pozdravem Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v případě babičky je vhodné probrat s jejím ošetřujícím lékařem VŠECHNY léky (i ty, co předepsali babičce jiní lékaři + ty, které si babička sama sehnala..), které babička užívá (i jen občas), abyste vyloučili riziko nebezpečných kombinací léků. Riziko Acylpyrinu tkví v tom, že zvyšuje riziko krvácení z trávicího traktu. To zvyšuje i Prednison, který babička užívá. Godasal, který také užívá, obsahuje stejnou léčivou látku jako Acylpyrin, ale jen 100 mg (Acylpyrin tbl jsou 500 mg). Navíc možná babička občas užije i Ibuprofen nebo Dolminu a podobné léky na bolest, které také dráždí sliznici trávicího traktu a neměly by se užívat společně s Acylpyrinem.). Proto nelze přímo odpovědět, zda je Acylpyrin pro Vaši babičku bezpečný nebo ne.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: