Acylpyrin v prvním trimestru

Dobrý den,může se v prvních týdnech těhotenství(konkrétně první dva týdny)užívat acylpyrin?Jaká jsou v případě nutnosti vhodná antibiotika(na penicilin mám alergii).Je riziko když si v tomto období,případně v průběhu celého těhotenství nechám dělat melír?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příležitostné užití Acylpyrinu v prvním a druhém trimestru nepředstavuje pro plod v podstatě žádné riziko. Obecně však kyselina acetylsalicylová (léčivá látka v Acylpyrinu) zvyšuje krvácivost, tj. může zvýšit pohotovost ke krvácení. Acylpyrin se nesmí užívat ve III.trimestru, kdy může způsobit zvýšené krvácení při porodu jak matky, tak novorozence a způsobit předčasné uzavření spojky mezi srdečními cévami u novorozence. Při alergii na PNC lze podat některé makrolidy. Melír se aplikuje na vlasy, nikoli na pokožku hlavy, tj.do těla se nevstřebává - riziko je mizivé.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x