Ad

Mohu se tedy ještě zeptat jak jinak by se dala posílit léčby než kombinací antidepresiv, když mi 100mg zoloftu nestačilo?Je kombinace antidepresiv nějak nebezpečná?Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodnou úpravu léčby musí posoudit Váš ošetřující lékař, který Vás zná a má informace o dosavadním průběhu potíží atd. Žádný univerzální návod na to není. Mezi možnosti ale patří změna antidepresiva - i když je vhodné při znovunasazení zkusit to, co fungovalo dříve, je možné místo kombinační léčby zkusit změnu na lék s jinou účinnou látkou, antidepresiva z nejčastěji používané skupiny (tzv. SSRI) jsou sice podobná, ale ne zcela a stává se, že pacientovi prostě "sedne" lépe nějaké jiné. K nebezpečnosti dané kombinace léků - při dané kombinační léčbě hrozí ve zvýšené míře nežádoucí účinky podobné jako u každého jednotlivého léku (např. tzv. serotoninový syndrom), ale pravděpodobnost je malá. Domluvte se tedy prosím se svým ošetřujícím lékařem.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: