Addisonova choroba a porod

Mnohokrat děkuji za rychlou odpověď. Těhotná jsem a jsem v 36 t.t. Můj endokrinolog je pro variantu císaře,ale do zprávy mi nenapíše slovo doporučuji, ale jen to popíše, že se domnívá, že je vhodnější císař z mého hlediska. Gynekolog v porodnici s tím nesouhlasí a chce od něj slovo doporučuji a jinak porod přirozený. Takže já vůbec nevím. Můj gynekolog napsal do žádosti císaře,ale to zřejmě nestačí.

Odpověď odborníka:

Ještě mě napadlo, požádat o stanovisko i hepatologa - píšete, že máte hepatitis na autoimunitním podkladu, jistě vás někdo sleduje, hlavně je důležité jaké máte hodnoty autoprotilátek a funkce jater. Věřte, mám kamarádku,která má také autoimunitní nemoc a chtěla rodit spontánně, bohužel se porod zastavil a muselo se přejít k Císařskému řezu (SC) v průběhu porodu. Nechte věci, jak se vyvinou, někdy i císařský řez skýtá rizika. Nikdy nevíme předem, co je pro nás a dítě vhodnější a jak to všechno nakonec dopadne. Info např. zde: http://ona.idnes.cz/cisarsky-rez-prinasi-sestinasobne-vyssi-riziko-komplikaci-pqi-/zdravi.aspx?c=A110318_012553_zdravi_pet . Hodně štětí a at jste zdráva vy a i vaše dětátko, bez ohledu na to, jak příjde na svět :o)))

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: