Adenokarcinom prostaty

Dobrý den, nás děda byl na vyšetření na urologii s prostatou a po vyšetření biopsie se dostal do rukou nález ale neuměl nám říct jak vlastně dopadl. V lékařské zprávě bylo :" po kompletním zpracovaní vzorku 1..5,11 postupně do bloku A..F ve všech kromne A,D reprezentavni prostatické lamely z nichž v F zasazeny struktury adenokarcinomu Gleas.3 v rozsahu 75% objemu tkané, v ostatních blocích reziduální adenomyomatozni hyperplazie a involuce. Po kompletním zpracovaní vzorku 6..10,12 postupné do bloku A..F ve všech reprezentativní prostatické lamely sezastizenim struktur adenokarcinomu Gleas.3 v jediném z bloku(C), zde nádor zaujímá cca 19% tkáňového objemu- bezperineuralni invaze, bblok B zastižen mikrofonu HG-PIN; v ost. Blocích kombinace reziduální adenomyomatozni hyperplazii s involuci, v E i s fibrozou. Prosím vas o sdělení jak na tom děda je? Je to závazné či ma šanci na vyléčení?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vašeho dědečka jsem nevyšetřoval, nemám k dispozici výsledky všech vyšetření a proto se bohužel nemohu vyjadřovat k léčbě a prognóze onemocnění. To, co jste mi napsala je pouze histologický nález z biopsie, kde je potřeba znát tzv Gleason scoe, které jsem nikde v dotazu nenalezl. Dalším důležitým faktorem je hodnota PSA a samozřejmě věk pacienta, Nejlepší bude prodiskutovat problém s ošetřujícím lékařem, který má všechna tato vyš. k dispozici. LM

MUDr. Ladislav Mašek
MUDr. Ladislav Mašek

Specializace: Urologie
Pracoviště: Urologie Ukrajinská, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: