Adenom hypofýzy

Dobrý den, před dvěmi lety jsem měla poprvé záchvat bolesti hlavy, který vypadal jako migrenický, ale od té doby nic. Poté jsem byla na očním, kde mi dělali vyšetření perimetrem a paní doktorka říkala, že výsledky jsou špatné a měla jsem výpadky zorného pole. Byla jsem poslána na neurologii, kde mě odeslali na CT a později na MRI, kde se ukázalo, že mám prý jen zvětšenou hypofýzu a na neurologii mi diagnostikovali migrénu. Ale nyní, pár měsíců se mi začíná horšit zrak, tak nevím jestli je důvod se plašit kvůli hypofýze, nebo je to pouze zrakem. Díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mluvím obecně - zvětšená hypofýzy, většinou z důvodu přítomnosti nádoru zvaného adenom hypofýzy tlačí na chiasma/křížení očních nervů (nachází nad na ním), což je se projevu výpadky zorného pole. Zvětšující se adenom hypofýzy = zvětšující se výpadek zorného pole......... Protože nemám více informací nemůžu udělat závěry.

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: