Adenom hypofýzy a antikoncepce

Hezký den, byl mi diagnostikovan adenom hypofyzy hormonálně neaktivní před dvěma roky, když mi začalo být špatně po užívání antikoncepce. Teď dva roky bez antikoncepce, bez problému a bez rustu adenomu. Nyní jsem začala užívat znova antikoncepci a příznaky se mi vrátily nevolnost, únava, třes. Je možné že adenom narostl příčinou užívání hormonální antikoncepce ? Setkali jste se s tím někdy ? Užívala jsem ji deset let v kuse bez problémů a teď toto. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vǎžená Terezou, odpověď není jednoznačná,ale nádor hypofýzy patří mezi nádory,které se nechají velmi dobře sledovat,jednak jejich velikost- to je MR vyšetřením,jednak hormonální aktivita.Určitě byste měla Vaše potíže konzultovat s endorkinologem.Subjektivní potíže mohou být často přesnější a častější než provedená vyšetření ,nedoporučovala bych je podceňovat Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: