Adenom nadledviny

Dobrý den paní doktorko,jsem týden po adrenalektomii pravé nadledviny pro adenom,který byl hormonálně aktivní.Operace byla provedena retroperitoneoskopicky.Zatím mám ještě bolesti v oblasti pravé ledviny a bolesti v zádech.Jen by mě zajímalo jaká je pravděpodobnost,že se adenom vytvoří i na druhé nadledvině a co bývá příčinou.Moc Vám děkuji.Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Martino, pravděpodobnost je minimální, řekla bych přímo mizivá. Příčina zpravidla není jasná...je tomu stejně jako i jiných typů nádorů, aŤ už zhoubných nebo nezhoubných. Mutace DNA v buňce, která vede k jejímu nekontrolovatelnému růstu a množení. Příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Rakovina žaludku
Články: Rakovina žaludku
Zhoubný nádor žaludku je...
3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Články: 3 rady, jak zvládnout opruzeniny u miminka
Skoro každý rodič si prošel...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Články: Funkce střev se při celiakii dá obnovit dietou
Celiakie je onemocnění, při...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Popálenina způsobená dnes nemusí bolet tak jako v minulosti
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: