Adenom nadledviny

Dobrý den pane doktore,jsem po retroperitoneoskopické adrenalektomii pro adenom pravé nadledviny s výraznou hormonální alterací.V současné době jsem už z nemocnice doma,ale mám neustále bolesti v oblasti beder a vlastně i celých zad až po lopatky.Stačí i úplně drobná činnost a musím si vzít prášek od bolesti.Před operací jsem trpěla hodně vysokým tlakem až kolem 190/120 někdy i více,ted mívám kolem 140/90.Cítím se hodně unavená a slabá.Navíc mám pocit jakoby mi někdo seděl na hrudníku a při nádechu mně to tam i bolí,je to takový ten nepříjemný tlak na hrudi.Vím,že je to po operaci velice krátce,je to teprve 11 dnů,ale je to normální??Ještě by mně zajímalo jak asi velká je pravděpodobnost,že se adenom vytvoří i na druhé nadledvině??Léky na tlak užívám i nadále a to Betaloc SR 1/2-1/2,Micardis plus 1--,Presid 10 --1,Verospiron 50 1-1-1.Moc Vám děkuji za odpověd.Martina

Odpověď odborníka:

Vážená paní Martino, v tak krátké době od operace Vám ani zkušený endokrinolog nemůže spolehlivě slíbit, jak se organizmus vypořádá s odstraněním nadledviny a za jak dlouho se Váš zdravotní stav upraví a ustálí. Doporučuji Vám konzultovat internistu nebo endokrinologa při zhoršování současných obtíží; v případě jejich postupného ustupování a zmírňování Vám nezbývá než se obrnit trpělivostí. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: