Adhd ???

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, chodím do 8 třídy a už dýl mám špatnou soustředěnost. Všímám si toho až teť jelikož máme více učení. Můj prospěch je výborný vždy sem byla ve škole mezi těmi nejlepšími a chci být chytra jednou něco dokázat. Jenže když posledni dobou pročítám příznaky ADHD hodně z nich se mi podobá jako např. Špatné sebeovládání, naklony k častému lhaní, boj s únavou nechci jít spát, emoční labilita a hlavně ta soustředěnost. Nedokazu se víc jak 10 min. Soustředit na jednu věc. Nekdy to nedokazu ani vic jak 2min. Okolí mě hodně rozptiluje. Ale jak říkám ve škole jsem až nadprůměrná. Co by to mohlo být ???? S přáním hezkeho dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Eliško, děkuji za tvůj dotaz. Domnívám se, že jsi velmi inteligentní dívka, daří se ti ve škole i doma. Navíc jsi si zjišťovala, co je to ADHD a pozoruješ jeho příznkay na sobě. Jsem moc ráda, že chceš své problémy řešit. ADHD se opravdu projevuje hyperaktivitou, poruchou pozornosti, nesoustředěním a dalšími příznaky, které popisuješ. Kllienti s ADHD mají často nadprůměrnou inteligenci, ale její projevy jsou často skryty, protože jsou často rozptylováni a nemůžou se ukázat tak schopni, jak ve skutečnosti jsou dobří. Ty popisuješ nesoustředěnost, která ti brání v tvém budování vztahů v rodině, tak s kamarády. Doporučila bych ti abys navštívila psychiatra pro děti a dorost, kde by se dala udělat diagnostika, zda trpíš ADHD, nějakou jinou psychickou poruchou, čímž myslím nějaké depresivní příznaky nebo se jedná o nějakou reaktivní příhodu. ADHD se dá dobře léčit pomocí léků Rivotril, Concerta nebo Strattera. Důležité však je, abys se cítila lépe a tvůj zdravotní stav se zlepšil natolik, abys měla ve škole úspěchy, doma dobré vztahy a jednou dosáhnout kariéry, po které toužíš. Děkuji za důvěru a přeji, aby ti bylo dobře.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Psycholog nebo psychiatr? | Od: Lenka | 12.3.2016 10:26
Po osobní zkušenosti bych doporučila napřed
navštívit klinického psychologa (a to slovo
KLINICKÝ je tam důležité, může dělat i jiné testy
než jen běžný psycholog).
Hlavně by ti měl být sympatický, když ne, zkus
jiného.
Pokud by šlo skutečně o ADHD, je lepší zajít pro
diagnozu k neurologovi a psychologovi (oba
dohromady) než k psychiatrovi.
Psychiatra bych volila až jako cestu poslední. Jak
mi v ordinaci řekl: Co po mě chcete? Já tu jsem
jen na vypisování receptů.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: