Adheze

Dobrý den, je mi 27 let. V r. 2007 porod císařským řezem. Půl roku po porodu se začali dostavovat bolesti břicha, které se stále stupňují. Vyšetřena jsem byla Koloskopie totální: Pentax EC 380LKp, sliznice trakčníku s dobře patrnou cévní kresbou, lesklá pevná, bez pat. sekretů,sigma vinuté, elongované,příčně objemné,postupně dosaženo céka. RE: Elongované sigma s atypickým průběhem, v.s. s podílem adhezí, St. po sec. Caesarea, aftozní gastropatie-histol. neg. dyspeptický syndom. Léčba GANATON, úprava dietního režimu. Léky jsem již dobrala, dietní režim dodržuji a problémy s bolestmi břicha jsou stále stejné, týden zácpa s bolestí v podbříšku následuje průjem s křečemi v celém břiše. Při křečích se nemohu narovnat, polévá mě studený pot a mám závratě. Váha mi klesá. Zajímalo by mě zda se tento stav dá řešit jinak než operativně. Zda mám začít užívat probiotika popřípadě podstoupit program na čistění střev. A jak by se dál vyvíjel můj stav v případě otěhotnění. Děkuji za pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navrhovala bych vám podrobné vyšetření na gastroenterologii opakovat a pokud by se tam neobjasnily příčiny vašich potíži, potom je namístě vyšetření na gynekologii a chirurgii. Nechci předjímat sled událostí, adheze se ale nedají jinak ošetřit než laparoskopickým rozrušením. Program na detoxikaci střev, colonhydroterapie, dostatek vlákniny apod. - jistě vše můžete v rozumné míře vyzkoušet, pokud jsou ale opravdovou příčinou adheze, obávám se, že vám tyto procedury příliš nepomohou. Pokud si troufáte otěhotnět, nikdo vám to nemůže zakázat, ale s bolestmi břicha ...nevím, jak byste se asi cítila vy a jak dítě a jak by těhotenství probíhalo.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: