Adipex retard+antibiotika

Dobrý den,beru Adipex retard teprve týden,ale dnes jsem od doktorky dostala antibiotika-Augmentin(nález na plicích-zánět průdušek nebo zápal plic,doktorka mě nechtěla posílat na rentgen kvůli ozařování) a teď jsem četla,že Adipex může vzácně způsobovat PLICNÍ HYPERTENZI,četla jsem si následky a tyto všechny mám-slabost,únava,nevýkonnost,dušnost závratě,mdloby,namodralé zbarvení rtů a kůže, bolest na hrudi, bušení srdce. Ale zároveň jsou to podobné následky adipexu a nemoci(teplota,zánět průdušek)...Chci se vás zepat co si o tom myslíte,jestli bych raději neměla jít na nějaké vyšetření.A dále jestli je možné užívat dále Adipex i s antibiotiky.A oslabují antibiotika která beru učinky antikoncepce?(Yaz) Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Pokud berete Adipex tak krátce a před zahájením léčby jste byla zdravá,budou Vaše současné obtíže spíše jiného původu než od plicní hypertense.Po dobu léčby antibiotiky bych považovala za vhodné Adipex vysadit.Antibiotika mohou opravdu vést k selhání účinku antikoncepce.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: