Aftozni gastritida

Dobrý den. Mám dotaz za maminku. Je jí 54 let a zhruba půl roku trpí bolesti okolo žaludku, tlaky, křeče, někdy má pár dní klid z toho pak týden ne. Občas i zvrací. Byla na gastroskopii ve FN Brno a dle vyšetření je vše v pořádku jen má žaludeční afty. Byla i na sonu břicha, taky v pořádku. Krev taky ok. Byl doporučen lék Kinito 50 mg 3x denně a 1x denně Helicid 20 mg. Bohužel ale bolesti přetrvávají. Tak se ptám, je možné i na gastru "přehlédnout" něco vážnějšího jako vředy či dokonce nádor?? Maminka ustála vyšetření na výbornou a dle lékaře si prohlédla vše až po dvanácterník. Dají se tyto afty nějak cíleně léčit? Jen dodám,že chuť k jídlu má naposledy zvracela před 14ti dny. Léčí se se žlučníkem,kámen 2,5cm. Velmi děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle mého názoru není pravděpodobné přehlédnutí významného nálezu v průběhu gastroskopie. Sonografie je výborné vyšetření oblasti jater, žlučových cest a případně slinivky. Pokud Vaší mamince nepomáhá zavedená léčba, doporučil bych ještě vyšetření tlustého střeva. S pozdravem dr. Hoskovec D.

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: