Afty v dutině ustní

Zdravím, chchi se zeptat před 2 lety mi vytahovali krční mandle s tím že jsem míval neustále angíny. Angín jsem se zbavil, no ted mě trapí něco podobně bolestivého. Začínalo to jako angína jenže Angínu mít nemůžu když nemám mandle je tak ? No a když jsem byl u doktorky tak mi napsala Penbene 1500 000 a Desloratadine Teva a na druhý den jsem si všiml že se mi začínají dělat na začátku krku afty to samé i na spodku jazyku a dokonce i na vnitřních stranách tváří je to nehhorázně bolestivé a jediné co pomáhá je JoX jenže to pomůže tak na 10min a stojí to nehorázně moc bolesti. Proto jsem se chtěl zeptat na nějaké razantnější fotmy léčby třeba a jestli doktorka napsala správně léky ? ;)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodné by bylo udělat stěr z dutiny ústní. Spíše se jedná o kandidovou infekci ( kvasinkovou) tzv. soor. ATB se nález spíše zhorší. Doporučuji výplachy dutiny ústní heřmánkem, řepíkem nebo šajvějí. Pokud se nález nezlepší navštivte stomatologa.

MUDr. Vladimíra Cejnarová
MUDr. Vladimíra Cejnarová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Články: Střevních zánětů stále přibývá. Proč?
Hledáním příčin rostoucího...
Vyšetření prostaty
Články: Vyšetření prostaty
Při vyšetření prostaty...
Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Články: Jak si poradit se zánětem močových cest pomocí homeopatik
Pálení a řezání v podbřišku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x