Agnucaston

Dobry den, Pokousime se s manzelem uz delsi dobu o miminko. Doktor me predepsal Agnucaston, prestoze zadne symptomy jako nepravidelna mestruace, vykyvy nalad nemam. Jedine snad kratsi menstruace 24 dni. Odkdy jsem zacala brat Agnucaston boli me zaludek a prakticky doktor me zjistil zvysene jaterni testy. Chtela bych se zeptat jestli Agnucaston muze tyto problemy zpusobovat - zvysene jaterni testy a bolest zaludku. Dalsi hlavni dotaz je jestli neni tento lek spatny kdyz otehotnim a nemuze poskodit plod. Prvnich 14 dni clovek nevi, ze je tehotny a bojim se, ze to muze mit vliv na plod. Nekde jsem se docetla, ze je v nekterych zemich zakazan prave protoze ma toxicky vliv na matku a plod. Prosim o odpoved mam nadale brat tyto leky? Nemuze poskodit plod, jestlize bych byla tehotna? Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

dobrý den, brát ho nemusíte, pokud k němu nemá lékař jinou indikaci,jistě berte kyselinu listovou.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: