Agolutin a otěhotnění

Už 7 let se potýkám s nepravidelnou menstruací, ve 14ti letech mi byly operativně odstraněny cysty na ovariích. Pak jsem brala asi půl roku Duphaston, menstruace chodila pravidelně, ale po lécích jsem nabrala 20 kg a vysadila jsem je. Přešla jsem na antikoncepci Eloine, se kterou jsem byla spokojená ve všech směrech. V 19 letech jsem se rozhodla ATK vysadit, menstruace opět nebyla.. Podstoupila jsem kde jaké vyšetření a na nic se nepřišlo kde je příčina. V listopadu 2013 jsem to po dlouhé době konečně dostala. Cyklus jsem měla po 30 dnech až do května 2014 - MS chodila sama. Během té doby jsme se s příteli snažili o miminko, avšak bez úspěchu. Pak nastala pauza a dostala jsem to až po 3 měsících (3.8.2014) a od té doby zase nic.. V úterý 30.9.2014 mi byl píchnut Agolutin a mám na něj docházet každý měsíc po dobu 6 měsíců. Paní doktorka na UZ viděla, že nemám ovulaci a endometrium je silné jen 5 mm. Chtěla jsem se Vás zeptat, je možné během aplikacích Agolutinu otěhotnět? Dále se chci zeptat, zda z mého sepsání gynekologických problémů můžete říct co to všechno může způsobovat? Děkuji mockrát za Vaši odpověď!

Odpověď odborníka:

Z Vašeho dotazu usuzuji, že příčina je pravděpodobně hormonální porucha, když byl cyklus pravidelný s Duphastonem. Ovšem otázkou je, jak s ovulací. Já osobně bych Vás poslala do centra reprodukční medicíny při fakultní nemocnici nejlépe Podolí či Apolinář, kde bude třeba nastimulovat cyklus, abyste ovulovala, tzn.uvolˇnovala vajíčka,která mají být oplozena. V ambulanci lze nasadit Clostilbegyt a Utrogestan nebo Duphaston. Přesnou příčinu říci nelze...Pokud nemáte ovulaci, s Agolutinem neotěhotníte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: