Akné

  • Dotaz od: Jana Kolíková
  • Publikováno: 6.12.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, rok jsem brala antikoncepci Diane 35 z důvodu akné, po roce jsem ji vysadila. Asi tři měsíce se nic nedělo, možná se mi více mastila plet, ale postupně se to zhoršovalo a tak jsem antikoncepci po 4 měsících zase nasadila ( znovu Diane). Teď je však již prosinec a moje plet se vůbec nelepší, navíc mi přijde, že se ještě horší. Moje gynekoložka mi řekla, že mám ještě počkat, tělo si musí prý zas na takovou hormonální změnu zvyknout, ale mě spíše zaráží jiná věc, nechala jsem si od známé, která dělá v laborce udělat hormonální testy a zjistilo se, že mám velmi nízkou hladinu estradiolu v krvi, může to s tím nějak souviset ? Přijde mi divné, že když už prášky 3 měsíce beru ( navíc na radu gynekoložky kontinuálně), hladina tohoto hormonu je takhle nízká. Na druhou stranu mi během posledního měsíce velmi vyrostla prsa ( jak to bylo i tenkrát, po vysazení návrat k dřívější velikosti) a dostavují se i chutě, které mě také při prvním nasazení trápily. Jen nevím, proč to stále na akné nefunguje. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše gynekoložka má pravdu. Tělo si opravdu na pravidelnou dávku hormonů musí zvyknout. Doporučoval bych proto znovu konzultaci s ošetřujícím gynekologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: