Akné

Dobrý den, už dlouho trpím akné na obličeji a především na zádech. Lékař mi předepsal již mnoho mastí a prášku, ale stále nic nezabírá. Vždy se to zlepší v létě díky slunečnímu záření. Tak bych se chtěl zeptat jestli není možné, že mi chybí nějaké vitamíny. Děkuji Šablica

Odpověď odborníka:

Ne, výskyt akné s nedostatkem vitamínů nesouvisí. Pokud jste měl i dlouhodobě celkově podávaná antibiotika a efekt se nedostavil ( tzn. doxycyklin či minocyklin po dobu 6 měsíců), pak je na místě podávání retinoidů. Zde se efekt dostaví téměř vžd a bývá dlouhodobý. Ale s retinoidy se nesmí na slunce, takže tato příp. léčba by pro vás přicházela v úvagu až na podzim.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: