Akné

Dobrý den, je mi 23 let a od 14 let trpím akné, zrejmě nějaká lehčí forma, ale i tak velice nepříjemná. Neberu a ani nehodlam (!) brat HA (nedělá mi dobře). Kozni lekarka mi loni predepsala Doxybene tablety, ktere mi dost pomohly. Poté jsem pouzivala postupne Eclaran 5, Isotrexin, Differine - v tomto poradi a vse se stejnym ucinkem - 0. Kožní mi tvrdí, že už jiná léčba neexistuje? Je to pravda? A je možné ještě opakovat léčbu Doxybene? Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, akne je vždy také hlavně hormonální záležitostí, jistě je možné léčbu Doxybene třeba i opakovat, ale vhodnější pro vás se mi jeví možnost opravdu brát jemnou formu HA (existují velmi nízko-dávkové preparáty, které mají zároveň velmi dobrý efekt proti akne). To by byla tzv. kauzální léčba - prostě léčba příčiny. Ostatní - jako Doxybene, retinoidy a ostatní preparáty jsou léčbou "jen" příznaku. To si ale sama rozmyslete, jakou léčbu zvolit, v případě, že byste vzala "na milost" HA, je potřeba někdy déle hledat tu vhodnou pro vás / takže je dobré mít trpělivost a trpělivého vstřícného gynekologa/, ale existuje velké množství léků HA s anti-aknosním efektem - takže snad se jeden vhodný i pro vás najde. :o) Jinak se asi budete muset smířit s trvalou léčbou u dermatoložky se střídáním mastiček a tablet a doufat, že se vaše vnitřní hormonální situace sama uklidní a akne brzy zmizí. Je to ve vašich rukou.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Pro Evu | Od: Simona | 29.4.2009 13:18
Nesouhlasím s názorem paní doktorky, že HA lečí příčinu a proto byste ji měla vzít na milost. Hormonální nerovnováha sama o sobě akné nezpůsobí. Ano, léčbu lze opakovat Doxybene nebo jinými vnitřními antibiotiky či vnitřním podáváním Isotrexinu. Existuje taky tzv. vakcína proti akné, která má srovnatelné účinky s léčbou vnitřními ATB a navíc žádné vedlejší účinky, což je její velké plus.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: