Akné a ha

Dobrý den, je mi36 let a už od puberty mám akné v obličeji, na pažích i zádech. Potíže se velmi zmírnily při používání HA (Diane 35 - 1 rok ve 21 letech, Chloe - 2,5 roku ve 33letech), hezčí pleť i vlasy jsem měla i v období těhotenství. Nyní už rok a půl HA neužívám, protože mi zjistili vyšší krevní tlak a má gynekoložka mi z tohoto důvodu HA vysadila. Pleť i kvalita vlasů (velmi se mastí a padají)se vzápětí zhoršily a i když se snažím ošetřovat obličej přípravky na aknózní a problematickou pleť (gel Eucerin, konopná mast na akné...) není to lepší. Chtěla bych se zeptat, zda existuje nějaká HA, která neovlivňuje krevní tlak a přitom má léčebné účinky na akné? Moje gynekoložka mi doporučila tělísko Mirene, ale to je pouze s antikoncepčním účinkem. Léky na vysoký tlak neberu, obvodní lékař to nepovažoval za nutné, pouze mám dále sledovat a přeměřovat tlak. Nyní nevím, zda mi HA zvyšovala KT, protože i po vysazení byl vyšší. Kožního lékaře jsem kdysi navštívila, pleť mi ošetřoval tekutým dusíkem a pak mě poslal na gynekologii pro HA, která zabrala. Pokud pro mě není vhodná žádná HA, můžete mi prosím poradit, jak problémy s akné řešit, když dle mého laického názoru jsou hormonálního původu (po vysazení HA mi více rostou i chloupky v obličeji)? Mám ještě dotaz na kosmetiku s hyaluronanem, jsou vhodné k ošetření mastné, problematické pleti s akné? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, HA by ve vašem případě zabrat měla, o přesném přípravku musí rozhodnout ošetřující gynekolog. Co se kosmetiky s hyaluronovou kyselinou týče, její užívání by vaší pleti uškodit nemělo, zlepšení ale zaručit nelze. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
Naposledy čtené: