Akné vo vlasoch

Dobrý deň, Mám problém s Akné už asi 2 roky. Bol som u kožnej dokonca ma hospitalizovali a robili mi všeky možné testy. Nakoniec ma poslali domov a nasadili mi liečbu antibiotikami(doxyhexal) a lokálnu liečbu na 2 mesiace. Akné mi pomaly z tvári a chrbtu ustupuje ale pred týždnom som sa ostrihal asi na 3mm a na hlave sa mi urobili vyrážky vo veľkom množstve. Najprv ma to nebolelo ale teraz ma z toho bolí celá hlava. Taktiež sa mi po ostrihaný objavila na hlave hrča asi 5cm za lavím uchom. Hrčka je pevná a neni bolestivá. Vyrážky na hlave momentálne ošetrujem tak isto ako Akne na tváry či na chrbte-vytláčam, dezinfikujem a cez den natieram skinoren a na večer to opakujem ale namiesto skinorenu nanášam Sírové trepanie. Vyrážky na hlavne sa mi po vytlačený znova rýchlo zapália. Po vytlačený znich vytečie biela hmota. Najviac toho mám na zadnej časti hlavy. Mám bolesti hlavy a vyrážky nemiznú. Prosím o radu.

Odpověď odborníka:

Vaše léčba antibiotiky je zcela v pořádku a pokud i přes léčbu antibiotiky onemocnění dále probíhá, pak je nutno udělat vyšetření na mikrobiologii (odběr hnisu), zjistit vyvolavatele, jeho citlivost na antibiotika ev. přeléčit autovakcínou (je to obdoba očkování u infekčních nemocí).

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Podezřelé krvácení může být příznakem hemofilie
Články: Podezřelé krvácení může být příznakem hemofilie
Hemofilie nejčastěji vzniká...
Artróza
Články: Artróza
Artróza, lidově „revma...
Poprvé u gynekologa – nejčastější dotazy
Články: Poprvé u gynekologa – nejčastější dotazy
Důvodem k první návštěvě...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: