Aktinomykóza

Dobrý den, ráda bych se dozvěděla, zda hrozí naší dceři (10) recidiva nebo horší forma aktinomykózy, když se právě podrobila léčbě (doufáme, že úspěšné) její cervikofaciální formy ? Nebo-li jak velké je procento recidivy a případně vzniku ostatních forem aktinomykózy ? A pokud je velké, tak jakou prevenci byste doporučovali ? Moc děkuji za odpověď, Markéta.

Odpověď odborníka:

Markéto, dobrý den! Aktinomykosa je houbové onemocnění a velmi záleží na tom, proč a jak dcera onemocněla. Šlo o náhodnou expozici? Pak je možnost recidivy zanedbatelná. Nechytla houbu od nějakého zvířete, s nímž se stále stýká? Pak návrat hrozí. Nemá snad poruchu imunity?? Pak by byla na místě i prevence... Tyto okolnosti proberte spíše s lékařem, který má možnost se Vás vyptat. Podle dohody pak může přemýšlet o tom, jak případnému návratu aktinomykozy předejít.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: