Aktivní tonzily a další "podivné" výkyvy těla

Dobrý den, mám na Vás prosbu. Můj text bude dlouhý, ale ráda bych nějakou radu, neboť už nevím, jak mám rozumět výkyvům mého těla. Ani lékaři zatím na moc nepřišli... Trpím často na ***migrény*** (skrze nich nejsem nikde sledována), 2) ***na celoroční (chronickou) rýmu***, a jsem s ní sledovaná na ORL. Prošla jsem imunologickým vyšetřením a spousty dalšího a paní doktorka - imunoložka - je úžasná a zjišťovala u mě už snad vše co mohla... Ale imunitu mám v pořádku. Také mi zjistili před cca půlrokem 3) ***anemii***, kterou jsem mohla mít až 2 roky (!) a mám ji již spravenou díky lékům, které mi železo doplnily - a nadále je ještě beru. Čeká mě gastroskopie a jiné, aby se došetřila anemie a 4) výtěr z krku mi objevil ***zlatého staphylokoka***. Beru teď na staphylokoka antibiotika, a zítra beru poslední lék. A já se dnes ráno probudila ve stavu, který prožívám častokrát... Pocit ***ucpaného nosu, ***opuchlé a uslzené oči, pocit celkově mírného ***otoku obličeje, mírná bolest ***(tlak) celého nosu, a jako by okolí dutin... K tomu se mi obvykle spustí během dne - nebo jako dnes hned po probuzení - ***migréna. A ke všemu mívám při těchto stavech ***zvětšené tonzily, které se mi takto aktivují poměrně často... Během dne se to pak obvykle zklidní. Teplotu si neměřím, když nastanou tyto stavy, a dnes jsem si ji jen z hecu změřila a měla jsem ***37,2. Vím, že se ptám asi brzy, pokud tohle vše může dělat staphylokok... Po dobrání antibiotik mě čeká kontrolní výtěr z krku. Ale dnešní ráno mě překvapilo a chtěla bych odpovědi... A na migrény trpím jako by dvojího typu - tím chci říct, že ji mívám buď s vypsanými doprovodnými stavy, nebo "jen tak" samotně. Trpím na ni už někdy od puberty. Může migréna vyvolat teplotu nebo stav tonzil, nebo je to naopak a značí to třeba to, že staphylokok tam stále je? Krom toho se 5) mé gynekoložce stále nedaří vyléčit mě z ***opakovaných výkyvů v pochvě***. Naposledy (před týdnem) jsem měla změněné Ph a jak tak sleduji, je to zpátky... Což se celkem ani nedivím, když beru ATB. S ATB beru probiotika, ale přijde mi, že stejně k ženské lékařce zamířím... Připadám si jako hypochondr, ale nepřijde mi být normální, abych se probouzela x-krát do roka s pocitem nemoci a vypsanými výkyvy... Aby to nebylo málo, 6) hodně ***často bývám u zubařky*** - mám už několik mrtvých zubů, 2 korunky, a stále mívám rozvrtané zuby... Mohu mít někde v oblasti zubů usazeného "záškodníka", který mi způsobuje tyto potíže? Protože ke všemu se u mě objevil před 2 lety mapovitý jazyk a vlastně ***vše se u mě točí v oblasti hlavy + pohlavních orgánů***. Budu ráda za jakýkoliv postřeh a radu... Je mi 27let a se svými potížemi mě už lékaři sledují rok.... Mockrát děkuji!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše projevy jsou velmi různorodé. Podstoupila jste řadu vyšetření, jejichž výsledky neznám, takže lze těžko posoudit komplexně Váš zdravotní stav. Důležité je znát i rodinnou anamnézu, klinické vyšetření pacienta. Nedávala bych do souvislosti migrény a recidivující infekce stafylokokem. Opakující se gynekologické infekce, bych přičítala opakovanému užívání antibiotik. Byla by vhodná dlouhodobá několika měsíční kúra probiotiky, beta glukany v kombinaci s zelenými potravinami /ječmen, chlorella/. Tyto doplňky obsahují vysoký obsah vitamínů, živé enzymy, které likvidují mikrozánět v těle, upravují pH organismu a zároveň stimulují jak specifickou, tak nespecifickou složku imunity. Léčba by měla být dlouhodobá, výsledky mohou přijít až po několika měsících.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zadní rýma | Od: zvzv | 28.4.2013 12:51
Dobrý den, měl jsem podobné problémy se zlatým stafylokokem a další havětí v krku. Obvodní lékařka do mě pořád cpala antibiotika a pořád nic nezabíralo. Nakonec si nevěděla rady a řekla mi, že zdravé tělo si s tím poradí samo a poslala mě domů. Ukázal jsem výsledky testů doktorce na imunologii a ta řekla, že mám zadní rýmu. Někomu tečou hleny z nosu ven a někomu zadem do krku. Přestal jsem pít mléko, které zahleňuje a začal jsem si proplachovat nos slanou vodou a od té doby nemám žádné potíže. Vyzkoušejte to a pošlete dál.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: