Aktivovana latentni infekce po operaci? slaba imunita?

Dobrý den pane doktore, Již tři roky mám různe příznaky, které ještě nikdo nedokázal diagnostikovat a které se v posledních 7 mesících stále více podobají neuroborelióze nebo infekci chlamydiemi nebo snad dokonce i candidoze. V podstatě to ale může být cokoliv. Tělo nemá příliš mnoho způsobů, jak demonstrovat specifickou chorobu. Psychicky labilní nebo depresivní ale nejsem, to už bych tu nebyla, navíc mám na to potvrzení od dvou psychiatrů. Bolesti a pálení svalů, kůže, zubu a kloubů a to i těch nejmenších, ztuhlost,problémy s močovým měchýřem, páleni a silný povlak jazyka, šimrání po celém těle, točení hlavy, poruchy spánku, světloplachost, zhoršení zraku, podrážděnost, výpadky paměti, mlha v hlavě, pseudoalkoholizovaný stav, tinitus, ztrátu libida, bušení srdce, knedlík v krku, bolestivé, suché vyrážky a i něco jako akné atd. Lepší by snad bylo napsat co nemám, bylo by to kratsi. Zdá se mi, že to je systémové onemocnění. Nikdo nemà padesát chorob na jednou. . Na klíště nebo zarudlý flek si nevzpomínám. Jen mě napadá, že před třemi lety mi byly odoperovány oba dva haluxy a tím jsem si asi rozjela imunitu a s ní snad i nějakou latentní infekci nebo je možné, že aplikovanim místní anestesie se mi dostal nejaky ten patogen skrze kanylu do krevníh oběhu ?, Během příštích tří dnů po OP mě totiž začal pálit obličej a dostala jsem teplotu a tím počal i müj maraton po (H)různých ordinacích, hlavně psychiatrických, protože nikdo nikdo nebyl schopen rozpoznat pravou příčinu. Nepřineslo to nic než ztrátu času a zhoršení celkového stavu. Lékaři si me dodnes přehazují jako horký brambor. Zatím mám vyšetření z krve a mozkomíšního moku. Krev na borelie je negativní. (Westernblott) V mozkomíšním moku se našel lehce zvýšený albumín, zvýšená hladina bilkoviny a IgG. Rs, lupus a borelie vyloučeny, oligoklonální pásy jsou též negativní . MR mozku ukázala četné zánětlivé nespecifické léze do velikosti 8 mm na obou hemisférách. Nikdo mi nevysvělil co to je. Neurolog mi jen sdělil:"máte vyšší riziko mozkové mrtvice, kupte si v lékarně Ginko" To je strašně prima, údajně je to ze zneužívání alkoholu a drog v mládi. Já nekouřím, nepiju ani nevím, jak droga vypadá, Z krevního obrazu moc vidět nebylo. Anémie, hyperchromická anémie, monocytóza, neutropenie, mìrně posunutá ANA a IgE na trojnásobek normálu. Alergie ale nemám. Terapie je nulová, nikdo nic neřeší a já už nezvládám ani vlastní domácnost. Moje tělo je celé strnulé, funguje jen silou vůle. Je hezké vědět co nemám, ale lepší by bylo vědět, kde je příčina mých problémů. Nejsem schopna chodit do práce, jsem maximálně vyčerpaná. Dochází mi síla, běhat po různých ordinacích a dívat se na bezradnost lékařů, kteří zpravidla pak vše svedou na psychiku a stress. Musim podotknout, že stress mám teprve až posledni dva měsíce a sice jen z toho düvodu, že nevidím žádný způsob, jak se dostat z této situace A tak docházím k psychologovi, abych se měla kde vymluvit a vynadávat. Kdybych šla ale na nádraží, bylo by to asi stejné, bolesti mi to nevezme.Žijeme ve vyspělé technické době a medicína funguje jako v době kamenné. Prioritu maji hlavně antidepresiva, to je ale jen zástěrka a ne lék. Všichni doktoři myslí hned jen na psychosomatiku, ale existují přeci i jiná onemocnění. Nebo je snad už celý svět padlý na hlavu? Máme pandemii duševně narušených? Tyto problémy mě již stály mnoho sil. Vzhledem k mé bolesti někdy nemůžu jít nakoupit do supermarketu přes ulici, protože nic neunesu. Nefunguje mi ani metabolismus, tloustnu a nevím z čeho, jím málo, pravidelně, 3x za den. (maso- ne vepřové, vejce zelenina ovoce, ryby, sója, celozrnný chléb, voda, káva bez cukru.) Daždý den vařím v poledne čerstvé jidlo. Mám absolutní nesnášenlivost alkoholu a cigaretového kouře. Do nedávna jsem chodila na jógu. Už to pro samé bolesti nejde. Přijdu si jako zřícenina, která nezvláda vůbec nic a jen leze z kouta do kouta. Nemůžu už takhke dále přežívat, ráda bych zas chodila do práce a mezi lidi a chci mít radost ze života. Umřít nechci, mám ještě hodně sil a mám se ráda, ale k normálnímu životu to nestačí. Moje situace je velmi nepříjemná. Je snazší být nemocný, v případě, že nemoc má jméno a paciennt terapii. Jsem bývalá zdravotní sestra nemohu si sama pomoci. Den ode dne se mi vede hůřě. Pane doktore, byla bych Vám moc vděčná, kdybyste mi mohl poradit, kam se obrátit, co bych měla udělat. Co si myslíte Vy, že by to mohlo být? Bydlím v Rakousku, ale chci se léčit v Praze. Možná je to doma lepší. Tady mě už všichni viděli a nikdo mi nemůže pomoci. Zbývá pouze patolog, ale tam nechci, to je moc brzy. Děkuji moc S přátelským pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Chápu Vaše rozčarování z celého Vašeho stavu a bezradnosti navštívených lékařů. Potíže, které popisujete by mohly mít velkou řadu příčin, ale je nutné provést detailní anamnézu a vyšetření a podle toho navrhnout léčbu. Spíš bych Vám doporučil vyzkoušet homeopatii, čínskou medicínu a nebo lékaře, který se věnuje elektroakupunktuře ( v německy mluvících zemích je to velmi známá metoda ). Každopádně si nemyslím, že by Vaše problémy spustila operace vybočených palců.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x