Akutni bronchitida

Dobry den, Před 3 tydny pro bolesti v krku a spatne dychani naordinovan PL Penebene (cpr 5.5) po 5 dnech se nalez zhorsil PL naordinoval soucansne Fromilid 500. Po tydnu uzivani se stav zlepsil ale bolesti v krku a na průduškách pretrvavali. Po navsteve ORL a negativnim nalezu vyteru krku (cpr 8) doporucen klid na luzku a naordinovan Erdomed. Po 5 dnech se stav zhorsil pridali se nevolnosti a třesavka na ORL predepsan Xorimax vybrany 2 tablety a zhorseni stavu mi na pohotovosti udelan rozbor krve (crp 5.5) s negativnim RTG plic , ukoncili ATB Xorimax a doporucili klid na luzku + Euphylin. Stav se mirne zlepsil ale zhorsuje se dychani a vycerpanost. Prosim o radu zda navštívit plicni. Zítra to budou uz 4 tydny a jsem uz z toho opravdu nestastna. Dekuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Určitě bych doporučila komplexnější vyšetření, s kompletním krevním rozborem. I vyšetření moče. Opakující se třesavky a kolísavé zhoršení a zlepšení stavu určitě není úplně v pořádku. Skuste plicní, nebo internu.

MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská
MUDr. Andrea Marčíková Vitkovská

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: privátní ambulance TRN Kroměříž

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: