Akutní lumbago

Dobrý den, Ve zprávě od lékaře mám napsáno: Výrazná porucha statiky LS páteře - kyfoskolioza, vyrovnaná křivka LS páteře, bez jiné top. symptomatiky. MRI LS páteře prokazuje med. he 7mm L4-5 a 5mm L5-S1, sekvestr v etáži L4-5. Mohl byste mi prosím objasnit, jak je to se mnou vážné a váš názor, jestli je operace nutná? Bojím se toho, že bych mohla skončit na vozíčku. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Změna v postavení hrudní a bederní pateře, vyrovnaná normální křivka bederní pateře. Výhřez meziobratlové ploténky 7 mm mezi 4. bederním a 5. bed. obratlem. Další výhřez 5 mm mezi 5. bederním a 1. křížovým obratlem. Kostní výrůstek v etáži 4. a 5. bederního obratle. Záleží na potížích a neurologickém nálezu. Stav dle mě by byl vhodný k umístění v nemocnici k aplikaci infuzní léčby s následnou rehabilitací. Pokud by se neupravoval teprve potom konsultace neurochirurga k případnému zvážení operace, toho času nález nenín na MR nijak alarmující.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x