Akutní: lyžovat s antibiotiky??? + výsledek z plicního

Dobrý den, před několika dny jsem psala svůj dotaz a dostala odpověď. Jednalo se o pocit zahlenění a nucení vykašlávat, aniž bych něco vykašlala. Zatím jsem byla na plicním oddělení a v příloze přikládám zprávu z tohoto vyšetření. Dostala jsem léky (antibiotika Megamox 1g 2x1 po 12 h, ráno 1 tbl. Ambrosanu a večer 38 kapek Stoptussinu). Zajímá mě, co mi vlastně je (z lékařské zprávy tomu opravdu nerozumím). A také, jak ještě mohu pomoci vyléčení. Dále je můj dotaz akutní v tom, že o víkendu bych měla jen do Alp. Co si o tom myslíte, je možné s antibiotiky, bez teplot aktivně lyžovat a sportovat? Zahlenění a vykašlávání mě trápí již přes 2 měsíce, nezhoršuje se to, ani nezlepšuje. Ale nyní jsem dostala ty antibiotika. Bohužel je nemohu odložit po víkendu, protože pak mám další hory. Proto mě zajímá, co si myslíte o fyzické aktivitě v tomto stavu (viz. lékařská zpráva). Děkuji mnohokrát!

Odpověď odborníka:

Máte zánět průdušek, vyléčení můžete pomoci hlavně klidovým režimem, takže lyžování, i když jste bez teplot, zásadně nedoporučuji. Tělo během antibiotické léčby potřebuje "sílu" na boj s infekcí a zánětem, takže když ho budete vyčerpávat sportem, může např. zánět přejít do chronicity, nebo se může vracet.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: