Akutní zánět slinivky a hormonální antikoncepce

Před rokem a půl jsem prodělala akutní zánět slinivky z důvodu žlučových kamínků, žlučník byl následně odstraněn. Chtěla bych se zeptat, zda mohu užívat nízko-hormonální antikoncepci (Yadine). Děkuji.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno/paní Kateřino, pokud se kromě žlučových kamenů na vzniku akutního zánětu slinivky podílela ještě zvýšená koncentrace tuků v krvi, je používání hormonální antikoncepce Yadine kontraindikováno. V každém případě Vám doporučuji konzultovat Vašeho praktického lékaře, který by měl o Vašem zdravotním stavu vědět víc než kdokoli jiný. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: