Akutny zapal prinosnych dutin

dobry den . Chcela by som sa Vas spytat ohladom bolesti hlavy - opakovenej hlavne lavej strany a upchany nos spojeny s bolestami zubov. Zasla som na usne -krcne - tam mi prerazili dutiny- punkia nosa ale nic mi z toho neslo a nakoniec som skoncila v nemocnici kde mi robili vyplach dutin hadickou. bola som tam 3 dni a pocas tychto dni mi trikrat denne robili tento vyplach -drenaznasadene som mala antibiotika AUGMENTIN. do nosa na vyplach UNASIN. Dne s ma prepustili z nemocnice s tym ze mi dali dalsie antibiotika CIPRINOL 500g . Takze chcela by som sa Vas chcela spytat- pretoze i teraz mam pocit upachateho nosa , a "chuchnam" - ci nie su na to nejak specialne antibiotika a ci mozem pouzivat spray do nosa a aky .- pretoze mi ziadny nedali. moze sa tento zapal zopakovat a co robit v ramci prevencie. Dakujem za skoru odpoved

Odpověď odborníka:

Pocit ucpaného nosu může být jen přetrvávající otok podrážděné sliznice, ale i pokračující zánět. Takže nejlepší by bylo, co nejdříve navštívit běžnou ORL ambulanci, nechat se kontrolně vyšetřit a také doporučit dle nálezů další postup. Nosní kapky určitou dobu používat můžete, nejlépe bez konzervačních látek. Zánět se opakovat může, ale často je to dané geneticky ( např. zúžení nosních průduchů a ústí paranasálních dutin) a s tím nic nemůžete udělat. Nejdůležitější v prevenci je léčba rýmy - nosní kapky, hodně smrkat, ev. inhalace, pokud rýma "nejde ven", nošení čepice či čelenky v zimě.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: