Alergenová imunoterapie - používání léku

Dobrý den, v posledních letech se mi rychle objevila a začalo zhoršovat alergie na pyly. Paní doktorka mi předepsala alergenovou imunoterapii pomocí vakcín Polynex Rey. Po aplikace první injekci mi však oteklo místo vpichu a blízké okolí ( prumer otoku 10cm) To se nám podařilo dostat pod kontrolu díky Prednisonu a Xyzalu. Muj dotaz zní, má smysl pokračovat v očkování, když je třeba po celou dobu brát tyto 2 léky ? Je očkování pod vlivem těchto léku účinné ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není to jednoduchá situace, klonil bych se k tomu,raději vakcinaci přerušit.Letos lokálních reakcí na Pollinex trochu přibylo.

MUDr. Jindřich Lahovský
MUDr. Jindřich Lahovský

Specializace: Alergologie a klinická imunologie
Pracoviště: Ordinace pro alergologii a lékařskou imunologii, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Alergenová imunoterapie - používání léku | Od: Jan | 22.3.2015 19:39
Děkuji za odpověď .. Mohl bych Vás poprosit o
názor, co považujete za menší zlo v případě
zvládnutí této lokální reakce, zda použití Prednisonu
či raději používat Xyzal apod. ?
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: