Alergia a tehu

Dobry den. Prosim vas o radu, mam alergicku nadchu uzivam NASONEX spray do nosa,ale nevidim vyrazne nejak ulavu,teda stale soplim,aky ma nastup ucinku tento liek a ako dlho ucinkuje? A 2 otazocka sa tyka tehotenstna a alergickej nadchy. Mam 33 rokov do teraz som nemala vyrazne alergo prejavy az v tehotenstve som zacala mat nadchu ale som to neriesila,potom pomaly po porode sa to zhorsovalo a ked mal syn rok uz mi tieklo z nosa a kychalasom tak som skoncila na alergologii, kde mi nebola potvrdena alergia ale myslim ze alergo lieky zaberaju,aspon nemam az taku nadchu,ale co ma trapi som sa docitala ze zena by mala byt kryta hlavne v 2 trimestri alergo liekmi inaksi precitlivie plod na alergeny,ja som pocas tehotenstva nic nebrala ani pocas kojenia,urobila som chybu treba aby bola zena pocas tehotenstva pripadne kojenia pod liekmi? Viem ze v minulosti sa ustupovalo brat alergo lieky v tehu teraz zas opak sa odporuca...mna hlavne trapi ci som tym dieta nejak neprecitlivela ked som nic nebrala a ci treba teda hlavne v tom 2 trimestri brat lieky,potom uz nie.....dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud pacientka má alergické projevy měla by léky užívat i v těhotenství. Nemá to ale vliv na to, zda-li miminko může alergii podědit, tam záleží na genetické informaci, kterou rodiče dítěti předali. Nasonex je protizánětlivý lék, účinek byste měla pozorovat už během 14 dnů, pokud nezabírá, přidala bych antihistaminika. Někdy pouze lokální léčba nestačí. Určitě bych doplnila ještě ORL vyšetření, aby se vyloučily i jiné příčiny rýmy.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: