Alergicka reakce na amoksiklav

dobry den,,pred 14dny jsem dobral amoksiklav na chlamidie a hned po dobrani mi vyskocily cervene fleky na rukach,nohach,brise,svedeni danych mist prechazelo az v bolest,a pravidelne se to stridalo,napred nohy za 15min bricho a nohy nic,pak ruce a ten zbytek nic,porad dokola az dorana.ruka mi opuchla,obvodni lekar mi dal nejake prasky proti alergicke reakci v patek,v sobotu jsem musel navstivit pohotovost,protoze napr ta ruka co byla opuchla mi to misto preslo do bolesti jako kdybych ji mel zlomenou,nemohl jsem s ni pohnout,,na pohotovosti mi dali injekce a vzali krev na rozbor,jestli nemam dnu,bronchitidu nebo boreliozu,uz presne nevim,nic se neprokazalo,vse v norme,,dalsi dny to nasledovalo ve stejnem scenari,,jeden den me zacala bolet ruka napr rano a vecer uplne moc a druhy den jako by se nic nestalo,uplne vpohode,pak zacla me bolet kycel,nemohl jsem chodit a druhy den zase nic,uplne fklidu zadna bolest,,pak ramena a porad dokola,kotniky,ruce ramena,kolena ...tet po 14dnech dnes rano vubec nic a tet me chytlo koleno a urcite vim ze zitra to uz bolet nebude,,asik pripad pro doktora Hause,nevite nahodou co se to se mnou deje? nikdy jsem nebyl nemocny,chripku atd neznam,zuby bez kazu,,je to opravdu porad ta reakce na ty anitbiotika nebo to ve me probudilo neco jineho o cem nevim???? dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Podle vašeho popisu to vypadá na kopřivkovou alergickou reakci, která takto dlouho po dobrání antibiotik není obvyklá. Příčina může být jiná - chronická infekce, porucha imunity. Navštivte kožního lékaře, měl byste mít provedeno komplexní vyšetření a celkově léčen alespoň krátkodobě imunosupresivy.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: