Alergická reakce na léky?

Dobrý den, na začátku léta jsem se léčila s angínou, brala jsem (už po několikáté) Ospen. Ještě jsem ani nedobrala antibiotika a byla jsem u doktora znovu s pásovým oparem, nasadili mi Herpesin. Asi dva týdny mi přetrvává vyrážka. Jde o červené, zarudlé, suché flíčky, moc to nesvědí. Nejprve jsem je měla na rukách, to zmizelo, ale teď mě to dva týdny trápí na břiše, prsou, místy na nohách. Po Ospenu jsem se nikdy neosypala, může jít o alergickou reakci na léky? Obvodní doktorka mi řekla, ať se mažu tekutým pudrem, že to přejde. Zatím ale nic nemizí, břicho mám horší a příští týden se chystáme k vodě, s tímhle se mi tam vůbec nechce.. :( Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Mohlo by jít o ekzém, nebo tzv. pityriasis rosea, zhoršení při virose či užívání antibiotik může nastat, ale nemyslím si, že by šlo přímo o alergii na léky. Navštivte kožního lékaře, jen podle fotografie se nemohu blíže vyjádřit.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
vyrážka na břiše | Od: petul | 19.9.2016 22:31
Dobrý večer udělala se mi před 2
dny vyrážka na břiše pod
pupikem a občas to svědí.co by
to mohlo být?děkuji
reagovat
re:vyrážka na břiše | Od: uLékaře.cz | 20.9.2016 08:22
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: