Alergická reakce po píchnutí hmyzu

Dobrý den, asi před týdnem jsem se ráno probudil a měl jsem necitlivou pravou část hlavy (za uchem), krku a pravou ruku. Bylo to takové tupé, jako kdyby mi zubař píchl injekci na umrtvení. Během dne se to zlepšilo, ale doteď mám stále citlivou pravou stranu krku a za pravým uchem na dotek. Konečky prstů na pravé ruce jsou také méně citlivé. Takové mravenčení, jako bych si ruku přeležel. Je možné, že by se jednalo o alergickou reakci na nějaké píchnutí hmyzu? Klíště jsem žádné nenašel. Děkuji snad jsem to správně popsal

Odpověď odborníka:

Dobrý den, alergická reakce pobodnutí se projevuje spíše otokem, zarudnutí, bolestivostí v místě vpichu. Otok může být někdy velmi rozsáhlý, a v napnuté pokožce můžete mít až pocti zhoršené citlivosti. Raději bych navštívila Vašeho praktického lékaře, brnění , necitlivost nepatří mezi klasické projevy alergie po bodnutí hmyzem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Laryngoskopie
Články: Laryngoskopie
Laryngoskopie je vyšetření...
STD - sexuálně přenosné nemoci
Články: STD - sexuálně přenosné nemoci
Sexuálně přenosné nemoci se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: