Alergická rýma a těhotenství

Dobrý den. Již od dětství trpím alergiemi, lehčí formou astmatu a sennou rýmou. Celou dobu jsem v péči alergologa a pro léčbu poslední dobu Aerius tbl. + Giona + Nasonex. Teď jsem ale v 17.týdnu těhotenství, takže od začátku těhot. mi bylo doporučeno užívat pouze Gionu a Nasonex. Rýma se mi teď ale rapidně zhoršila... Je vhodné užívání Aerius tbl. nebo by pomohlo vystřídat nosní sprej? Děkujio za odpověď :-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzu, pokud není rýma výrazně obtěžující, že byste se např. dusila, je lepší v těhotenství užívat opravdu minimum léků a spíše se vyhýbat alergenům. Žádný lék nebyl prokázán v těhotenství jako naprosto bezpečný, u každého je tu riziko poškození plodu.Z hlediska možného přestupu přes placentu by bylo lepší užívat pouze lokální léčbu (vyměnit nebo přidat další nosní sprej).

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: