Alergická rýma - jít či nejít k lékaři?

Už od dubna pořád kýchám a smrkám žluté hleny. Laicky jsem to tipla na alergickou rýmu, jen nevím, zda-li je nutné navštívit lékaře (alergologa). Mám totiž dojem, že alergickou rýmu má spousta lidí a nepřipadá mi to až tak závažné. Budu ráda za radu. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Určitě bych alergologické vyšetření doporučovala. I alergickou rýmu je třeba léčit, jedná o zánět sice alergický , ale může mít důsledky i jako zánět infekční.
I pro Vás je důležité vědět jaké alergeny Vaše projevy způsobují. Navíc u pacientů s alergickou rýmou se mohou přidat i jiné projevy - astma, ekzém... Správnou léčbou můžete někdy těmto projevům zabránit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: