Alergická zadní rýma

Dobrý den, měla bych prosím dotaz. Jsem alergik, astmatik a již několik měsíců řeším problém zadní rýmy. Nejdříve mi letos v květnu odstranili v nemocnici zbytek dorostlé nosní mandle. Mám stále problém se zduřelou nosní sliznicí, stříkám si Nasofan, pravidelně již 3. měsíc. Dále beru antialergika Ewofex a na astma Singulair. Pokud mi prý kortikoidy nezaberou, byla mi doporučena po zvážení konchoplastika. Nyní se mi problém se zadní rýmou uklidnil, sekret, který mi neustále bez přestávky cca 3 měsíce stékal z nosu do krku je pryč, ale začala jsem mít problémy s ušima - přetlaky v uších, bolest v uších a nakonec poslední 3 týdny i nepřetržitý tinnitus - šumění zvonění. Bylo mi řečeno, že mám k tomu všemu asi chronický zánět eustachovy tuby. Dá se prosím tento problém ohl. eustachovy tuby nějak odstranit, nebo zmírnit? Kapky do nosu i Nasofan beru poctivě, i několikrát mi tubu profukovali. Co se s tím prosím dá dělat? A je možné, že ten tinnitus způsobuje špatná funkce eustachovy tuby? Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano dle Vašeho popisu potíže může způsobovat potíž v ORL oblasti, bude dobré konsultovat ORL lékaře, který stanoví event. další léčbu. Pokud nazná, že klinický nález nesvědčí pro postižení ORL oblasti, případně doporučí ještě neurologické vyšetření. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x