Alergický rýma

Dobrý den, před nedávnem jsem onemocněla- bolení v krku, teplota, kašel, zahlenění.. Obvodní lékařka mi předepsala antibiotika na 3 dny, kdy při druhém dnu užívání nastala opravdu velká zelená rýma.Paní lékařka mi tedy za dalších pár dnů předepsala antibiotické kapky do nosu a z rýmy zalehlých uší ale to stále rýmu nevyléčilo pořádně. Po další kontrole mi paní doktorka řekla že se jedná nejspíš o alergickou rýmu a nasadila mi Desloratadin Mylan 5mg. Užívám jej pátým dnem ale stále necítím nijakou změnu, nos stále při výraznějších vůních štípe, uzliny nateklé, krk zahleněný a v jednom uchu stále cítím tlak. Je jisté že se jedná o alergickou rýmu? A pokud ano, neměla bych si spíše zajít na alergologii na testy? Koneckonců je to dneškem (8.6.) teprve dva týdny co jsem onemocněla.. děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

dobrý den doporučila bych vyšetření specialistou ORL ( ušní, nosní, krční) který by provedl vyšetření v uvedené oblasti. Také je vhodné provest bakteriologické vyšetření hlenohnisu, který vysmrkáte s určením citlivosti na antibiotika. Uvedené potíže můžou být vyvolány zánětem vedlejších nosních dutin. S pozdravem

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x