Alergie

ALERGOLOGIE - IMUNITA Dobrý den, je mi 23 let, mám astma bronchiale a jsem alergik hlavně na pyly. Problémy ale díky léčbě roky nemám. Aktuálně beru už několik let Symbicort pouze 1x denně a Aerius. Mám ale problémy s vyšším tepem, sklon k sinusové tachykardii. Pak doktor na kardiologii mi poradil začít běhat. To mám ale při běhu problém to udýchat. Před zátěží si tedy dýchnu Symbicort, takže díky sportu ho mám některé dni 2x denně. Paní doktorka na alergologii mi napsala teď Ventolin, že prý před během je šetrnější. Ale pan doktor na kardiologii se tomu dnes divil, že jak Symbicort, tak Ventolin zvyšují tep, ale horší se mu zdá ten Ventolin. Ráda bych slyšela Váš názor, co je před zátěží jako prevence k roztažení plic pro mě šetrnější, jestli Ventolin nebo Symbicort. Obě podněcuje vysoký tep. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu tyto 2 léky mohou zvyšovat tepovou frekvenci. Jak Symbicort, tka Ventolin se mohou používat jako rychle účinný úlevový lék při akutních obtížích či před zátěží. Vzhledem k Vašim obtížím /zrychlen tepu/ - by byl vhodnější před zátěží např. Atrovent.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: