Alergie

Dobrý den.Manžela(27 let) včera začalo bolet hodně v krku, ale nachlazený není.Den předtím pracoval s dřevem a pilinami a prachem.Je možné, že by to byl projev alergie?Již jednou měl podobnou bolest v krku a dostal na to Xyzal, na alergologii mu dělali testy pomocí testovacích látek na kůži, ale všechny byly negativní.Na alergologii je objednán až téměř za měsíc.Chtěla bych se zeptat, zda mu zatím mohu dávat ten Xyzal a pokud ano, v jaké dávce nebo nějaký jiný přípravek?Jiné příznaky krom té bolesti v krku a únavy nemá.Mockrát děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě bych Xyzal začala podávat, je nejen anitalergický i protizánětlivý. Ze začátku můžete zvýšit dávkování i na 2x denně. I když vyšly negativní kožní testy nelze zcela alergii vyloučit. . Lze přidat i kloktání Vincentky - uklidňuje sliznice.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: