Alergie

Dobrý den,paní doktorko,obracím se na Vás na doporučení mé kamarádky s následujícím problémem.Synovi /12 let/ byla na základě odběru krve stanovena extrémně vysoká hodota IgE /8 500/.Dávala jsem příčinu těchto hodnot paraz.onemocnění,které máme ale již dávno přeléčené /lék Vermox/.Před 2 lety jsem nechala synovi udělat alerg.testy na alergeny /pyly,roztoče apod/,ale vše s negat.výsledky.Nevím,zda se může během 2 let situace změnit,nebo zda nejsme alergičtí na jiné "kategorie".Poslední dobou jsem si na synovi všimla,že se neustále škrábe po těle v důsledku silného svědění a místy jsou mu pod kůží výrazně vidět žilky.Může mít tato reakce něco společného s alergií,atopií. Můžete mi prosím poradit?Děkuji velice

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím jaké konkrétní parazitární onemocnění syn prodělal /roupy?/, určitě bych zopkaovala vyšetření stolice na parazity. Pokud má svědění kůže, doplnila bych vyšetření imunologické, jaterní testy. Doplnění vyšetření na alergeny i z krve,. Často bývají vysoké IgE u atopického ekzému a pozitivita na inhlalční alergeny /roztoče, pyly/ se objeví až později.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: