Alergie

Dobrý den, řeším takovou nepříjemnou situaci. Zhruba přes tři roky na sobě pozoruji stále se zhoršující alergické reakce. Studuji v Praze a proto jsem si zde chtěla najít alergologa. Jsem z Moravy a vůbec mě nenapadlo se předtím, než se k někomu objednám, zeptat na to, zda bere moji pojišťovnu. Po dvou měsících po objednání jsem se dostala k paní doktorce. Po té, co mi byly provedeny krevní a kožní testy, mi však bylo sděleno, že paní doktorka s mojí pojišťovnou nemá smlouvu a že si mám najít někoho jinéhoa že jí ty testy uhradí jako ambulantní vyšetření. Našla jsem si tedy někoho jiného, ale nová paní doktorka mi oznámila, že mě převezme, ale nemůže u mě zahájit specifickou imunoterapii, protože si musí testy provést osobně sama, že se jedná o subjektivní hodnocení, které si potřebuje sama se všemi kontraindikacemi prošetřit, že neví, co např. znamená označení silné od původní paní doktorky. Problém spočívá v tom, že kožní testy pojišťovny proplácí pouze jednou za rok, takže je pro ten to rok znovu provést nemůže. Bylo mi rovněž řečeno, že je to „pěkný podraz“ od té původní paní doktorky, že mi testy neměly být vůbec provedeny, že ji šlo jen o peníze a že by k ní jako k lékařce neměla důvěru. Řekla mi, že mě k sobě vezme a rok mi bude předepisovat prášky, pak vše prošetří a aplikuje mi léčbu, pokud budu vše splňovat. S tímto jsem byla u doktorky původní, která mi oznámila, že je to "blbost", že paní doktorka může použít jejích výsledků bez problému a odkázala mě k jiné lékařce, která mě prý vezme a jíž bude stačit cizí lékařská zpráva. (mimochodem, nevím, jak záleží při těchto kožních testech na přesnosti, ale paní doktorka mi je provedla ve velkém spěchu, a řekla bych dosti ledabyle). Omlouvám se, že Vás tímto zatěžuji, ale doopravdy nevím, co si o těchto rozdílných názorech myslet a komu tedy raději svěřit svou léčbu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Myslím si, že nejlepší by bylo následující: na základě provedených testů - byť ne příliš "použitelných" dle paní doktorky si nechte nasadit nespecifickou protialergickou léčbu (pravděpodobně antihistaminika) a testy nechte dle vašeho aktuálního stavu zopakovat za rok. Nyní v pylové sezoně se stejně testy provádět nesmí, takže byste na ně šla nejdříve až na podzim a do té doby byste tak jako tak brala jen tablety.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: